Sociologs: Trampa «haotiskās» prezidentūras dēļ sarūk atbalsts AfD

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidenta Donalda Trampa «haotiskās» vadības dēļ Vācijā sarucis atbalsts labējai pretimigrācijas partijai «Alternatīva Vācijai» (AfD), trešdien paziņoja pētījumu centra «Forsa» vadītājs Manfrēds Gīlners, skaidrojot jaunākos sabiedriskās domas aptaujas datus.

AfD šobrīd atbalsta 8% vāciešu, kas ir zemākais rādītājs septiņu mēnešu laikā. Kopš Trampa inaugurācijas 20.janvārī atbalsts AfD krities par četriem procentpunktiem, konstatēts aptaujā, ko pētījumu centrs «Forsa» veicis pēc raidorganizācijas RTL un žurnāla «Stern» pasūtījuma.

«ASV prezidenta haotiskā vadība, kas iepriekš tika cildināta, tagad, zinot par krīzēm visā pasaulē, raisa bažas,» sacīja Gīlners.

Kancleres Angelas Merkeles konservatīvos kristīgos demokrātus (CDU) atbalsta 34%, bet centriski kreisos sociāldemokrātus (SPD) - 31% vāciešu.

SPD lielāku uzmanību izpelnījās janvārī, kad partijas vadību pārņēma līdzšinējais Eiropas Parlamenta prezidents Martins Šulcs, kurš Bundestāga vēlēšanās konkurēs ar Merkeli.

«Daži mērenie AfD atbalstītāji ir aizmigrējuši pie SPD, jo tās kanclera amata kandidāts Martins Šulcs tiek uzskatīts par tādu, kas varētu stāties Angelas Merkeles vietā, kuru viņi tik ļoti neieredz,» skaidroja Gīlners.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu