Polijas armijā nomainīti 90% vadošā sastāva

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Polijas armijā apmēram 90% vadošā sastāva ir nomainīti reformās, kuras uzsāka tagadējā labējā valdība, trešdien paziņoja Aizsardzības ministrija.

Vairāki vadoši ģenerāļi jau bija atkāpušies pagājušā gada laikā, aizsardzības ministram Antonijam Macerevičam veicot pasākumus valdības kontroles nostiprināšanai pār bruņotajiem spēkiem.

Macerevičs arī sacījis, ka viņš grib izskaust visas komunistu laikmeta paliekas, bloķējot to militārpersonu paaugstināšanu, kas pievienojušās armijai pirms komunistu režīma krišanas 1989.gadā. Tas īpaši attiecas uz militārpersonām, kas mācījušās karaskolās Padomju Savienībā.

Aizsardzības ministrija neinformēja, cik daudz ģenerāļu ir atvaļinājušies no armijas, kurā tagad ir 106 tūkstoši karavīru salīdzinājumā ar 96 tūkstošiem 2015.gadā.

Opozīcijas partijas ir kritizējušas četrzvaigžņu ģenerāļu aiziešanu no armijas ģenerālštāba laikā, kad ir pastiprinājies saspīlējums Polijas attiecībās ar Krieviju.

NATO ir sākusi izvietot karavīrus Polijā un Baltijas valstīs pēc tam, kad Krievija 2014.gadā anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Polijas bruņoto spēku štāba priekšnieks ģenerālis Mečislavs Goculs janvārī atkāpās no amata, kurā viņu nomainīja ģenerālleitnants Lešeks Suravskis.

Pērnā gada beigās no bruņoto spēku ģenerālkomandiera amata atkāpās ģenerālis Miroslavs Rožaņskis, kurš bija pārkārtojis pavēlniecības struktūras armijā, gaisa spēkos, kara flotē un īpašajos spēkos, lai uzlabotu ģenerālštāba stratēģisko plānošanu. Gada sākumā viņu šajā amatā nomainīja ģenerālmajors Jaroslavs Mika.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu