Igaunijas glābēji Pērnavas līcī noceļ no ledus divus makšķerniekus no Latvijas

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Igaunijas glābēji Pērnavas līcī palīdzējuši nokļūt drošībā diviem makšķerniekiem no Latvijas, kas nespēja saviem spēkiem nonākt krastā, jo ledū bija plaisas.

Igaunijas trauksmes centrs informāciju par to, ka makšķernieki nokļuvuši nelaimē, saņēma trešdien plkst.17.55, informēja Igaunijas Policijas un robežsardzes pārvaldē. Situācija tika novērtēta kā bīstama, jo sākās sniegputenis un satumsa.

Glābēji, neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde un jūras glābēji no Pērnavas policijas nodaļas ieradās notikuma vietā.

Neilgi pirms plkst.19 tika noteikta abu vīriešu atrašanās vieta uz ledus. Latvijas pilsoņi atradās dažu simtu metru attālumā no krasta un redzēja krastu, bet nespēja pārvietoties, jo ledū bija plaisas.

Plkst.19.40 jūras glābēji pie makšķerniekiem nonāca ar sniega motociklu un nogādāja viņus krastā. Medicīniskā palīdzība vīriešiem nebija nepieciešama.

Pēc incidenta Igaunijas policija aicināja makšķerniekus nopietni izturēties pret laikapstākļu brīdinājumiem un nelabvēlīgos laikapstākļos krastā nonākt jau pirms tumsas iestāšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu