Parīzē skolēnu protesti pret policijas vardarbību pāraug nekārtībās

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Protesti Parīzē
Protesti Parīzē Foto: LIONEL BONAVENTURE / AFP

Francijas skolēni, protestējot pret policijas vardarbību, ceturtdien nobloķējuši 16 Parīzes vidusskolas un iesaistījušies sadursmēs ar drošības spēkiem.

Protestos Parīzē ceturtdien piedalījās aptuveni 1000 cilvēku, un sadursmes izcēlās, kad jaunieši mēģināja pārraut policijas barikādes.

Jaunieši sadauzīja vairākas automašīnas un bankomātus un apmētāja policistus ar bruģakmeņiem, uz ko policija atbildēja ar asaru gāzi.

Policija protestu laikā aizturēja 11 personas.

Šos un citus protestus izraisīja 22 gadus veca melnādaina jaunieša apgalvojumi, ka viņu policisti izvarojuši. Nekārtības sākās 2.februārī Onēsubuā un pārsviedās arī uz citām Francijas apdzīvotajām vietām ar lielu imigrantu īpatsvaru.

Policijas iekšējā izmeklēšanā netika gūti pietiekami pierādījumi apgalvojumiem par izvarošanu un tika secināts, ka cietušajam, kas identificēts kā Teo, nodarītie miesas bojājumi nav tīši.

Tomēr kriminālizmeklēšana šajā lietā turpinās un vienam policistam izvirzītas apsūdzības izvarošanā un trīs likumsargi apsūdzēti uzbrukumā.

Francijas izglītības ministre Nažata Valū-Belkasema aicināja saglabāt mieru, norādot, ka jauniešu emocijas Teo lietas saistībā ir saprotamas, bet uzsvēra, ka vardarbība ir nepieņemama.

Skolēnu protesti pilnībā paralizēja 16 vidusskolu darbu un liedza normāli strādāt arī vairākām citām mācību iestādēm.

Vairāku skolu ieejas bija nobloķētas ar atkritumu tvertnēm, kuras tika aizdedzinātas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu