Vācijas izlūkdienests konstatējis ievērojamu islāma ekstrēmistu skaita pieaugumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Radikālo islāmistu skaits Vācijā pieaudzis no aptuveni 100 cilvēkiem 2013.gadā līdz 1600 pašlaik, trešdien paziņojis Vācijas Konstitūcijas aizsardzības birojs (BfV).

Dažu mēnešu laikā ekstrēmistu skaits pieauga par vairākiem simtiem, norādīja BfV vadītājs Hanss Georgs Māsens.

Viņš atklāja, ka dienests divas līdz četras reizes dienā saņem ticamu informāciju par plānotām teroristu aktivitātēm Vācijā.

«Mums jāatzīst, ka mēs tagad dzīvojam citādā situācijā,» sacīja Māsens.

BfV situācijas pasliktināšanos daļēji skaidro ar teroraktu plašo atspoguļojumu presē un vieglumu, ar kādu mūsdienās iespējams sazināties ar ekstrēmistiem internetā.

Birojs noradīja uz briesmām jauniešiem tikt radikalizētiem internetā, piebilstot, ka tādā gadījumā viņu radinieki un draugi var nesaprast, kas notiek.

«Tās ir sociālās grupas, kas atrod viena otru, teiksim tā, savas mošejas kopienā, un cilvēki, kuri redz viņus reālajā pasaulē, ne vienmēr ievēro pārmaiņas viņu uzvedībā,» sacīja Māsens.

No 1600 islāmistiem, kuri dzīvo Vācijā, aptuveni 570 tiek uzskatīti par bīstamiem, proti, spējīgiem pastrādāt teroraktu, atklāja BfV vadītājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu