Gvatemalas karaflote uzrauga «abortu kuģi» no Nīderlandes

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gvatemalas karaflote ceturtdien nosūtīja kuģi, lai uzraudzītu no Nīderlandes ieradušos «abortu kuģi» ar aktīvistēm, kas sola palīdzēt sievietēm apiet Gvatemalā pastāvošo grūtniecības izbeigšanas aizliegumu.

«Armija neļaus šai grupai veikt tās darbības šajā valstī,» armija paziņoja oficiālā sūdzībā prokuratūrai, kas izdota pēc prezidenta Džimija Moralesa norādījumiem.

Grupas «Women on Waves» («Sievietes viļņos») paziņojumā teikts, ka tās burukuģi nelikumīgi «aizturējusi» Gvatemalas armija, kuru šī grupa apsūdz «likumīga protesta traucēšanā pret valsts ierobežojumiem Gvatemalas sieviešu tiesībām uz drošu abortu».

Nīderlandē reģistrētā kuģa ierašanās Sanhosē ostā uz dienvidiem no Gvatemalas galvaspilsētas izprovocēja kristiešu organizāciju protestus.

Kristiešu organizācijas izjauca aktīvistu preses konferenci, kurā piedalījās 10 cilvēki no Brazīlijas, Austrijas, Vācijas, Nīderlandes, Spānijas un Gvatemalas.

Ostas ierēdņi ir devuši rīkojumu aktīvistēm palikt uz kuģa, jo viņas nav deklarējušas brauciena motīvu un tāpēc nedrīkst izkāpt krastā.

Grupa ir solījusi nākamo piecu dienu laikā piedāvāt abortu veikšanu starptautiskos ūdeņos Gvatemalas tuvumā.

Gvatemalā aborti ir atļauti tikai gadījumos, kad ir apdraudēta mātes dzīvība.

Saskaņā ar «Women on Waves» datiem šajā valstī tiek izdarīti apmēram 65 000 nelegālu un nedrošu abortu gadā.

1999.gadā izveidotā «Women on Waves» ir izraisījusi skandālus ar saviem abortu kuģiem arī citās valstīs.

Grupas dibinātāja Rebeka Gombertsa apstiprināja, ka brauciens uz Gvatemalu šai grupai ir pirmais kopš 2012.gada kampaņas Marokā, kad Marokas karaflote bloķēja ostu, lai neļautu piestāt šīs grupas kuģim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu