Lietuvas policisti valkās Igaunijas parauga formastērpus

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Lietuvas policisti jau šā gada nogalē sāks valkāt jaunus, pēc igauņu kolēģu parauga darinātus formastērpus, paziņojis Policijas departaments.

Šādus formastērpus jau atzinuši par labiem ierindas patruļas policisti Viļņā un Kauņā, izmēģinot tos gan laukā, gan kabinetā, gan ekstremālos apstākļos.

«Igauņiem zviedri jaunos formastērpus veidoja divus gadus, pēc tam igauņi paši tos pilnveidoja, policisti izmēģināja un novērtēja. Viņi piedāvāja arī mums izmantot šo paraugu, un mēs saviem policistiem uzšuvām izmēģinājuma variantus,» ziņu aģentūrai BNS sacījis Policijas departamenta pārstāvis Ramūns Matonis.

Policisti izmēģinājuši arī jauna parauga lietuviešu formastērpus, bet igauņu modeli vienprātīgi atzinuši par ērtāku, kvalitatīvāku un labāk pielāgotu laika apstākļiem.

Pagaidām nav aplēsts, cik varētu izmaksāt jaunie formastērpi. To iegādei tiks izsludināts iepirkuma konkurss, kurā varēs piedalīties ne tikai Lietuvas, bet arī ārvalstu uzņēmumi.

Jaunus formastērpus paredzēts sagādāt visiem aptuveni 8400 Lietuvas policistiem, bet pirmie tos saņems tie policijas darbinieki, kam jāstrādā ielās, un tikai pēc tam viņu kolēģi, kas sēž kabinetos.

Vēl nav izlemts, vai patruļas policistiem turpmāk būs jāvalkā atstarojošās vestes - igauņiem tādu nav, toties formastērpā ir daudz atstarojošu detaļu.

Zem jaunajiem formastērpiem būs jāvelk ložu necaurlaidīgas vestes, kas mūsdienu variantā ir vieglas, plānas un ērtas. «Visā pasaulē policisti valkā necauršaujamas vestes, un arī Lietuvā tās būs obligātas,» norādījis Matonis.

Lietuvas policijas budžets 2017.gadā sasniedz 220 miljonus eiro. 85% šo līdzekļu paredzēti algām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu