Laikraksts: Turcija aicinājusi skolotājus spiegot Vācijas skolās

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Turcijas valdība aicinājusi turku izcelsmes skolotājus un skolēnu vecākus Vācijā ziņot par jebkuru Turcijas prezidentam Redžepam Tajipam Erdoanam veltītu kritiku, vēsta Vācijas mediji.

Turcijas konsulāts Ziemeļreinā-Vestfālenē janvārī paziņojis skolotājiem un vecākiem, ka viņiem vajadzētu spiegot mācību stundās, ceturtdien vēstīja laikraksts «Westdeutsche Allgemeine Zeitung» (WAZ).

Konsulāts «informācijas pasākumos», kas notika Diseldorfā, Esenē, Ķelnē un Minsterē, aicināja dalībniekus ziņot konsulātam par jebkuru Erdoanam veltītu kritiku.

«Mēs esam dzirdējuši no dažādiem atšķirīgiem avotiem, ka cilvēki tika aicināti ziņot konsulātam par ikvienu Turcijai veltītu kritiku, kas dzirdēta Ziemeļreinas-Vestfālenes skolās,» pavēstīja Izglītības un zinātnes arodbiedrības (GEW) pārstāvis Sebastians Krebss.

«Konsulāts arī mudināja vecākus aicināt bērnus filmēt skolotājus un nodot pierādījumus Turcijas varasiestādēm,» viņš piebilda.

GEW arī pavēstīja, ka tās rīcībā nonākušas mācību programmas turku valodas un kultūras stundām, kuras skolotājiem esot piegādājis Turcijas konsulāts.

«Šīs mācību programmas pamatīgi ir iekrāsojis nacionālisms,» norādīja Krebss.

Turcijas vicekonsule Diseldorfā Nefrena Tundžai vietnei «The Local» noliedza šādu informāciju.

«Nav patiess GEW apgalvojums, ka skolēni tiek mudināti filmēt savus skolotājus, vai tas, ka tam būtu kāds sakaras ar politiku Turcijā,» viņa paziņoja.

Tundžai norādīja, ka pasākumā tika runāts par turku izcelsmes skolēnu diskrimināciju skolās un konstruktīvām iespējām to mazināt.

Viņa piebilda, ka pasākums bija atvērts publikai, un tiešsaistē brīvi ir pieejami tā fotoattēli un protokols.

Turku Vecāku federācijas Vācijā pārstāvim Ali Sakam bija nedaudz cits tikšanās skaidrojums.

Daudzi turku izcelsmes vecāki bažījas, ka Turcijas valdība Vācijas skolās tiek parādīta nepareizā gaismā, viņš norādīja WAZ.

«Izņemot konsulātu, šiem vecākiem nav neviena cita, ar ko viņi varētu par to runāt. Patiesais viņu uzaicinājuma iemesls bija tas, lai viņi varētu šo problēmu pārrunāt ar konsulātu un vecāku asociācijām,» uzsvēra Saks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu