Spridzinātājs pašnāvnieks līdzās «Islāma valstij» atkarotajai pilsētai nogalina 42 cilvēkus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spridzinātājs pašnāvnieks piektdien netālu no «Islāma valsts» džihādistiem nule kā atkarotās Bābas pilsētas, Sīrijas ziemeļos, nogalinājis 42 cilvēkus, lielākoties nemierniekus, pavēstīja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR).

«Bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 42, bet tas var pieaugt vēl vairāk, jo vairāki duči ir ievainoti, daži no tiem ir kritiskā stāvoklī,» paziņoja SOHR.

Iepriekš tika ziņots par 29 bojāgājušajiem.

Uzbrucējs uzspridzinājis savu mīnēto auto Susianā, kas atrodas astoņus kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Bābas, kuru ceturtdien pēc vairākas nedēļas ilgušajām kaujām ieņēma Turcijas atbalstītie nemiernieki.

Sprādzienā tika izpostīti divi līdzās esošie nemiernieku komandpunkti, kā arī ievainoti daudzi karotāji.

Bāba, kas atrodas 25 kilometrus uz dienvidiem no Sīrijas-Turcijas robežas, bija pēdējais «Islāma valsts» bastions Alepo provincē.

Turcijas sauszemes karaspēka, artilērijas un kara aviācijas atbalstītie nemiernieki pērn uzsāka ofensīvu, lai pilsētu atkarotu «Islāma valstij».

Turcija pērn augustā iesūtīja karaspēku Sīrijā, izvēršot operāciju pret «Islāma valsti» un ASV atbalstītajiem kurdu kaujiniekiem, kurus Ankara uzskata par teroristiem.

Kaujā par Bābu, kas bijusi asiņainākā līdzšinējās kampaņas gaitā, dzīvību zaudējuši vismaz 69 Turcijas karavīri.

Turcijas aizsardzības ministrs Fikri Išiks ceturtdien paziņoja, ka Ankaras sabiedrotie nemiernieki «teju pilnībā kontrolē» Bābu.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 310 000 cilvēku.

Decembra beigās ar Turcijas un Krievijas atbalstu Sīrijas valdības un nemiernieku starpā tika panākta vienošanās par ugunspārtraukšanu, kas gan neattiecas uz ANO teroristu organizāciju sarakstā iekļautajiem grupējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu