«Dauna sindroms nav, lai precētos»; taču šis pāris pierādīja pretējo

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News/LETA

Gan Marianna, gan viņas vīrs Tomijs savulaik piedzima ar Dauna sindromu. Abi satikās, iemīlējās un apprecējās, lai gan daudzi tolaik iebilda, šauboties, vai viņi varēs dzīvot patstāvīgi un par sevi parūpēties. Tika daudz diskutēts par Dauna sindroma pacientu tiesībām stāties laulībā. Marianna un Tomijs kritiķiem pierādījuši savu taisnību: viņi, kas tiek uzskatīti par, iespējams, pirmo laulāto pāri, kur abiem partneriem ir šis sindroms, laimīgā laulībā aizvadījuši jau 22 gadus.

Laulātie daudzus gadus savu pieredzi sekotājiem atspoguļo vietnē «Facebook».

Pāris stāsta, ka pirmo reizi satikās kādā dienas centrā Sausendā, Anglijā 1990. gadā.

Abi viens otram uzreiz iepatikušies un sākuši iet uz randiņiem. 18 mēnešus vēlāk Tomijs lūdza Mariannas roku. Neskatoties uz daudzu cilvēku, tai skaitā radinieku skepsi un kritiku, pāris 1995. gadā apprecējās, kļūstot par pirmo šādu laulāto pāri Lielbritānijā.

Foto: Caters News/LETA

Tagad pēc 22 gadus ilgušās laulības abi joprojām sakās esam karsti iemīlējušies viens otrā.

Marianna un Tomijs kļuvuši par iedvesmu tūkstošiem savu sekotāju vietnē «Facebook». Daudzas ģimenes, kurās piedzimuši bērni ar Dauna sindromu, pārim raksta, pasakoties par viņu atklātību, jo tā iedvesmojot laimīgai nākotnei arī viņu ģimenes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu