Krievija gatava bloķēt ANO rezolūciju par sankcijām Sīrijai ķīmisko ieroču izmantošanas dēļ

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievija izmantos savas veto tiesības, lai nobloķētu ANO rezolūcijas projektu par sankciju piemērošanu Sīrijai par ķīmisko ieroču izmantošanu, piektdien paziņojis Krievijas sūtņa vietnieks.

«Es nupat ļoti skaidri izklāstīju partneriem mūsu nostāju. Ja tas [rezolūcijas projekts] tiks celts galdā, mēs tam uzliksim veto,» pēc ANO Drošības padomes slēgtās sēdes žurnālistiem paziņoja Krievijas sūtņa vietnieks Vladimirs Safronkovs.

Krievijai ANO Drošības padomē ir veto tiesības, ko tā vairākkārt izmantojusi, lai nobloķētu ar Sīrijas konfliktu saistītus rezolūciju projektus.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 310 000 cilvēku.

Krievija un Irāna Sīrijas pilsoņkarā atbalsta valdību, bet Turcija - prezidenta Bašara al Asada valdības bruņotos oponentus.

Decembra beigās ar Turcijas un Krievijas atbalstu Sīrijas valdības un nemiernieku starpā tika panākta vienošanās par ugunspārtraukšanu, kas gan neattiecas uz ANO teroristu organizāciju sarakstā iekļautajiem grupējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu