Lepēna kritizē medijus par Makrona atbalstīšanu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas galēji labējās Nacionālās frontes (FN) līdere un prezidenta amata kandidāte Marina Lepēna svētdien kritizēja medijus par histērisku kampaņu centriskā kandidāta Emanuela Makrona labā.

Uzrunājot atbalstītājus Nantē, Francijas rietumos, viņa asi vērsās pret 39 gadus veco bijušo ekonomikas ministru, kurš kļuvis par vadošo prezidenta amata kandidātu.

Lepēna pārmeta Makronam vēlmi izveidot «migrantu autostrādi» starp Ziemeļāfriku un Franciju, piebilstot, ka «finanšu intereses un to starpnieki medijos» nepārprotami ir nostājušies viņa pusē.

«Mediji ir izvēlējušies savu kandidātu. Tie histēriski aģitē par savu mīļoto,» paziņoja Lepēna.

«Tie ir ieņēmuši augstas morāles pozīcijas, izliekoties, ka tikai analizē faktus, un tad kliedz par preses brīvību, tiklīdz jūs tos kritizējat,» norādīja Lepēna savā runā, kas atgādināja ASV prezidenta Donalda Trampa konfrontāciju ar medijiem.

Divās svētdien publiskotās sabiedriskās domas aptaujās noskaidrots, ka Francijas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā Lepēna joprojām spētu iegūt lielāko balsu skaitu, tomēr Makronam ir izdevies palielināt savu popularitāti

Par Lepēnu gatavi balsot bija 27% aptaujāto, bet par Makronu - 25%. Savukārt otrajā kārtā bijušais ekonomikas ministrs, kurš vēlēšanās startē kā neatkarīgais kandidāts, pieveiktu Lepēnu ar apmēram 20 procentpunktu pārsvaru.

Francijas prezidenta vēlēšanu pirmā kārta notiks 23.aprīlī, bet otrā kārta paredzēta 7.maijā.

Saskaņā ar Francijas prezidenta vēlēšanu sistēmu gadījumā, ja vēlēšanu pirmajā kārtā neviens no kandidātiem neiegūst absolūtu balsu vairākumu, abi visvairāk balsu ieguvušie kandidāti balotējas otrajā kārtā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu