Trampa preses sekretārs pārbaudījis darbinieku telefonus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baltā nama preses sekretārs Šons Spaisers nesen esot pārbaudījis savu palīgu mobilos tālruņus, lai pārliecinātos, vai viņi nav atbildīgi par informācijas noplūdināšanu medijiem, atklājuši informācijas avoti. Tad viņš esot aicinājis nolikt uz galda telefonus, lai darbinieki operatīvi nesazinās ar reportieriem.

Centieni apkarot informācijas noplūdināšanu seko pēc tam, kad ASV prezidents Donalds Tramps asi kritizēja medijus par atsaukšanos uz neidentificētiem avotiem, kā arī pauda bažas par viņa administrācijas amatpersonu iesaisti nesankcionētā informācijas nodošanā.

Reaģējot uz to, Spaisers ir pastiprinājis drošības pasākumus, tostarp pārbaudot personāla telefonus.

Spaisers esot izsaucis uz biroju savus darbiniekus, lai paustu sašutumu par informācijas noplūdināšanu, paziņojuši informācijas avoti.

Tad viņš esot aicinājis darbiniekus nolikt uz galda mobilos telefonus, lai pārliecinātos, ka viņi neizmanto šifrētas īsziņu sūtīšanas aplikācijas un privāti nesazinās ar reportieriem.

Spaisers pēc tam Baltā nama juristu klātbūtnē lūdza pārbaudīt gan valdības izsniegtos, gan privātos telefonus, atklājuši avoti.

Viņš arī brīdināja nenoplūdināt informāciju par šo sapulci un centieniem apkarot informācijas noplūdināšanu, pavēstīja viens avots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu