Lepēnam senioram piespriests 5000 eiro sods par romu nonievāšanu

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Francijas Nacionālās frontes (FN) dibinātājam un bijušajam līderim Žanam Marī Lepēnam tiesa pirmdien piesprieda 5000 eiro sodu par romu (čigānu) minoritātei veltītiem nievājošiem izteikumiem.

Apelāciju tiesa Ēksanprovansā, Francijas dienvidos, atzina, ka 88 gadus vecais Lepēns ir vainīgs naida kurināšanā un rasistisku paziņojumu izteikšanā 2013.gadā Nicā notikušā preses konferencē.

«Izskatās, ka jums ir problēma ar vairākiem simtiem romu, kas ir kaitinoša un smirdīga klātbūtne šajā pilsētā,» toreiz paziņoja Lepēns.

«Es neatsakos no šiem izteicieniem, jo es tā domāju,» iepriekš tiesas sēdē uzvēra bijušais FN līderis.

Šī ir jau devītā reize, kad viņš tiek notiesāts par līdzīga veida izteikumiem.

Romu minoritāte, kas Francijā ieradusies lielākoties no Bulgārijas un Rumānijas, bieži tur tiek stigmatizēta un vainota par sīkajiem pārkāpumiem.

Trešdien Parīzes apelāciju tiesa nolasīs spriedumu citā tiesas procesā, kurā Lepēns ir pārsūdzējis 30 000 eiro liela soda piespriešanu par izteikumiem, ka nacistu ierīkotās gāzes kameras bijušas tikai viena vēstures «epizode».

Lepēna komentāri izraisīja atklātu konfliktu starp viņu un viņa meitu, pašreizējo FN līderi Marinu Lepēnu, kas centusies mīkstināt FN antisemītisko un rasistisko tēlu.

Rezultātā meita panāca tēva izslēgšanu no partijas rindām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu