Ukrainas iekšlietu ministrs grib izbeigt separātistu teritorijas blokādi

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Ukrainas iekšlietu ministrs Arsens Avakovs otrdien paziņoja, ka viņš lūdzis atļauju policijas spēkiem izbeigt prokrievisko separātistu kontrolētās teritorijas blokādi, kuru īsteno ukraiņu aktīvisti.

Ukraiņu aktīvisti, no kuriem daudzi ir karojuši bruņotajā konfliktā pret Krievijas atbalstītajiem separātistiem Ukrainas austrumos, ir īstenojuši šo blokādi kopš janvāra beigām.

Ukrainas ekonomika tagad cieš no tirdzniecības trūkuma ar abiem austrumu apgabaliem, kuri robežojas ar Krieviju, un Ukrainas prezidents Petro Porošenko ir izsludinājis ārkārtas stāvokli.

«Ir jāpieņem lēmums,» Avakovs sacīja metalurģijas pārstāvju sanāksmē Kijevā, nosodot blokādi kā tādu, kas nav devusi pozitīvu rezultātu.

Promaskaviskie separātisti, lai palielinātu spiedienu uz Kijevas valdību, ir draudējuši pārņemt Ukrainas uzņēmumus, kas nemaksā nodokli separātistu pašpasludinātajām Doņeckas un Luhanskas republikām. Termiņš, līdz kuram uzņēmumiem ir jāreģistrējas šo republiku nodokļu iestādēs, beidzas trešdien.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu