Mediji: Bundestāgam pazuduši interneta sakari

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas parlamentam trešdien pazuduši interneta sakari, vēsta mediji. Varasiestādes izmeklē, vai Bundestāgs kritis par upuri hakeriem, vai arī vainojama tehniska kļūme.

Bundestāga darbiniekiem piekļuve internetam pazudusi ap plkst.14, vēsta žurnāls «Spiegel».

«Pēdējā e-pasta vēstule manā pastkastē pienāca plkst.14.24,» žurnālam atzina kāda deputāta palīgs.

Izmeklētāji cenšas noskaidrot, vai vainojama ir datortehnikas kļūme, vai arī tīklam uzbrukuši hakeri, vēsta laikraksts «Die Welt».

Bundestāga preses dienests pagaidām nekādus komentārus nesniedz.

Vācijas parlaments jau 2015.gadā cieta hakeru uzbrukumā. Tā sarīkošana tika vainota Krievija.

Bundestāgam uzbruka hakeru grupējums «Sofacy», kas uzbrucis arī NATO dalībvalstīm, kā arī no ētera atslēdzis Francijas telekanālu «TV5Monde».

Vācijas kanclere Angela Merkele atzinusi - Krievijas kiberuzbrukumi kļuvuši par tik parastu lietu, ka Vācijai jāiemācās ar tiem sadzīvot kā ar ikdienas dzīves sastāvdaļu.

Septembrī vairākas politiskās partijas saņēma e-pastus it kā no NATO galvenās mītnes, taču patiesībā tajos bija tīmekļa saite, kas upuru datoros uzstādīja izspiegošanas programmatūru.

Šie e-pasti ietekmēja partiju aktivitātes, arī Merkeles kristīgo demokrātu reģionālo tīklu vienā no valsts rietumdaļas pavalstīm, kā arī kreiso radikāļu partijas «Die Linke» federālā biroja darbību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu