Lordu palātas balsojums aizkavē «Brexit» sarunu sākumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas parlamenta Lordu palāta trešdien nobalsoja par grozījumiem «Brexit» likumā, kas paredz vienādas tiesības visiem Eiropas Savienības (ES) pilsoņiem palikt valstī arī pēc Lielbritānijas izstāšanās no ES. Lordu palātas lēmums nozīmē to, ka valsts Pārstāvju palātai būs vēlreiz jābalso par likumprojektu, tādējādi tiek aizkavēta «Brexit» sarunu sākšana.

Par ES pilsoņu tiesības aiztāvošajiem grozījumiem tika atdotas 358 balsis, bet 256 bija pret.

Lordu palātas atbalstītie grozījumi paredz, ka trīs mēnešu laikā pēc Lisabonas līguma 50. panta iedarbināšanas tiek prezentēts risinājums, lai nodrošinātu, ka visiem ES pilsoņiem ir vienādas tiesības dzīvot Lielbritānijā arī pēc «Brexit».

Tā kā Pārstāvju palāta iepriekš nobalsoja par «Brexit» likumu bez iepriekš minētajiem grozījumiem, tā var atkal mainīt to, ko ierosinājusi Lordu palāta.

«Brexit» likums izstrādāts, lai Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja saņemtu parlamenta pilnvaru oficiāli sākt izstāšanās sarunas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu