Kanādas province lūdz federālās valdības palīdzību tikt galā ar bēgļu pieplūdumu no ASV

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kanādas Manitobas provinces premjers Braiens Palisters lūdzis centrālās valdības palīdzību un papildus resursus tikt galā ar patvēruma lūdzēju pieplūdumu no ASV.

Kā pavēstīja Palisters, pēdējās nedēļās vairāk nekā divkāršojies imigrantu skaits, kas šķērsojusi ASV-Kanādas robežu un ieradušies Manitobā un attiecīgi dubultojušās arī ar to saistītās provinces valdības izmaksas.

«Mēs esam lepni būt Kanādas daļa, taču mums vajadzīga federālās valdības iejaukšanās un lai tā darītu savu darbu,» pavēstīja Palisters.

ASV politiskais klimats attiecībā uz imigrantiem un bēgļiem ir kļuvis naidīgs pēc jaunā prezidenta Donalda Trampa ievēlēšanas un inaugurācijas, tāpēc daudzi izvēlas nokļūt Kanādā, lai pieprasītu patvērumu tur.

No 1.janvāra līdz 21.februārim Kanādā aptuveni 4000 cilvēku pieteikušies reģistrēties kā bēgļi, salīdzinot ar 2500 tajā pašā laika periodā pērn.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu