Pāvests varētu apsvērt precētu vīriešu ordinēšanu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Romas Katoļu baznīcas pāvests Francisks ceturtdien publicētā intervijā atzinis, ka baznīca varētu apsvērt precētu vīriešu ordinēšanu, kas tad potenciāli varētu strādāt nomaļos apvidos, kur trūkst priesteru.

«Mums ir jādomā, vai «viri probati» ir iespēja,» sacīja Francisks, izsakoties par gados veciem, precētiem vīriešiem, kas jau ir iesaistīti baznīcas darbā.

«Tad mums būs jāizlemj, kādus uzdevumus viņi var uzņemties, piemēram, nomaļās kopienās,» intervijā vācu laikrakstam «Die Zeit» norādīja pāvests.

Baznīcā daudzi uzskata, ka, ņemot vērā priesteru trūkumu, nepieciešams pavērt jaunus ceļus uz ordināciju.

Viņi uzskata, ka līdzās priesteriem, kas sola ievērot celibātu, apsverama doma par gados vecāku, precētu vīriešu ordinēšanu.

Francisks vēl 2014.gada maijā sacīja, ka «baznīcā ir precēti priesteri», šādi atgādinot par anglikāņu priesteriem, kas pievienojušies katoļu baznīcai, koptu katoļiem un priesteriem dažās austrumu baznīcās.

Baznīca, arī iepriekšējais pāvests Benedikts XVI, iepriekš norādījusi, ka celibāts nav tāds baznīcas nemainīgas dogmas jautājums kā jautājums par Jēzus Kristus augšāmcelšanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu