Afganistānas drošības policijas darbinieki nogalinājuši astoņus savus kolēģus un aizbēguši

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Afganistānas Zābolas provincē valsts dienviddaļā piektdienas naktī divi drošības policijas darbinieki nogalinājuši astoņus savus kolēģus un aizbēguši, paņemot līdzi visus pieejamos ieročus un munīciju.

Kā pastāstījis provinces gubernatora pārstāvis, sākta izmeklēšana, lai noskaidrotu, vai abi policisti nav saistīti ar nemiernieku grupējumiem.

Šādi uzbrukumi Afganistānā notikuši arī iepriekš. Līdzīgā incidentā februāra beigās netālajā Helmandas provincē kāds policists nogalināja 11 darbabiedrus un aizbēga policijas automašīnā.

Tikmēr Hostas provincē Afganistānas austrumos apsargi netālu no ieejas lidostā sestdien nošāvuši varbūtēju spridzinātāju pašnāvnieku, paziņojis provinces policijas priekšnieks Faizulla Girats.

Pēc viņa teiktā, lidostas vārtiem tuvojušās trīs aizdomīgas personas, vienu no viņiem apsargi nošāvuši, bet abi pārējie metušies bēgt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu