Polijas prezidenta pārstāvis: Tusks ir «Eiropas elites kandidāts»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Polijas prezidenta Andžeja Dudas preses sekretārs Mareks Magerovskis paziņojis, ka galu galā būs iespējama sadarbība starp Dudu un Eiropadomes prezidenta amatā pagājušajā nedēļā pārvēlēto Donaldu Tusku, pirmdien vēsta Polijas Radio.

Par spīti Polijas kategoriskajiem iebildumiem, Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi 9.martā Briselē notiekošajā samitā uz atkārtotu pilnvaru termiņu Eiropadomes prezidenta amatā ievēlēja Tusku.

Par Tusku balsoja visas pārējās 27 dalībvalstis, izņemot Poliju, kas par savu oficiālo kandidātu izvirzīja Eiropas Parlamenta (EP) deputātu Jaceku Sarjušu-Volski.

«Es esmu pārliecināts, ka tiklīdz emocijas pierims, mēs varēsim rēķināties ar sadarbību starp prezidentiem Tusku un Dudu,» paziņoja Magerovskis.

Jautāts par iespējamo tikšanos, Magerovskis sacīja: «Nav iespējams izslēgt, ka šāda tikšanās būs, bet tā noteikti nebūs tuvākajā nākotnē, ņemot vērā prezidenta [Dudas] grafiku un, bez šaubām, arī prezidenta Donalda Tuska grafiku.»

Magerovskis norādīja, ka Duda atbalstījis Sarjuša-Volski kandidatūru Eiropadomes prezidenta amatam, jo uzskatījis viņu par labu kandidātu ne tikai Polijai, bet arī Eiropai.

Magerovskis pauda pārliecību, ka Tuskam nav Eiropas nākotnes vīzijas, un viņš ir «Eiropas elites kandidāts».

Pēc Tuska pārvēlēšanas Eiropadomes prezidenta amatā Duda tomēr nosūtīja viņam apsveikuma vēstuli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu