Baltais nams: Slepenas informācijas nopludinātāji ir valsts ienaidnieki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidenta Donalda Trampa asistents iekšzemes drošības un pretterorisma jautājumos Tomass Boserts trešdien nodēvējis slepenas informācijas nopludinātājus par valsts ienaidniekiem un brīdinājis, ka pret tādiem netiks izrādīta nekāda iecietība.

«Mums jāatrod cilvēki, kas to izdarīja, un jāsauc viņi pie atbildības un jābūt pilnīgi nelokāmiem, to darot,» drošības jautājumiem veltītā konferencē Vašingtonas Stratēģisko un starptautisko pētījumu centrā (CSIS) paziņoja Boserts.

Viņš uzsvēra, ka tādi cilvēki kā bijušais ASV izlūkdienestu līdzstrādnieks Edvards Snoudens, kurš nodeva medijiem virkni slepenu materiālu par ASV spiegošanas programmām, ir valsts ienaidnieki.

«Viņi ir jānotver, jāsoda, un pret viņiem tā arī jāizturas,» sacīja Boserts.

Tīmekļa medijs «Wikileaks» pagājušajā nedēļā publicēja tūkstošiem dokumentu, kas esot iegūti no ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) Kiberizlūkošanas centra.

Dokumenti liecina, ka CIP hakeri ielauzušies «iPhone» telefonos, operētājsistēmā «Microsoft Windows» un pat «Samsung» firmas televizoros. Dokumenti liecina, ka ASV konsulāts Frankfurtē esot CIP hakeru bāze.

Pagājušajā gadā ASV mediji publiskoja slepenu informāciju par Krievijas mēģinājumiem ietekmēt ASV prezidenta vēlēšanas. Šī informācija liecināja, ka vēlēšanu kampaņas laikā Trampa padomnieki regulāri kontaktējušies ar Maskavu.

Tie nav vienīgie skandāli, kas ASV izcēlušies, atklātībā nonākot slepenai informācijai.

Boserts uzsvēra, ka visiem cilvēkiem, kas strādā ar slepenu informāciju ASV valdībā un privātos uzņēmumos, ir pienākums ziņot, ja viņiem rodas aizdomas, ka kāds šo informāciju nopludina vai citādi neatļauti izmanto.

«Man nav nekādas iecietības pret to. Un arī prezidentam Trampam nav,» paziņoja Boserts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu