ASV atzīst uzlidojumu «Al-Qaeda» Sīrijā; sola izmeklēt ziņas par civiliedzīvotāju upuriem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

ASV bruņotie spēki uzņēmušies atbildību par uzlidojumu teroristu grupējumam «Al-Qaeda» Sīrijas ziemeļos, solot izmeklēt ziņas par vairāk nekā 40 mierīgo iedzīvotāju bojāeju tajā.

«Mēs neuzbrukām mošejai, bet ēka, kurai notika uzbrukuma - kur notika [»Al-Qaeda«] apspriede - atradās apmēram 50 pēdu (15 metru) attālumā no mošejas, kas tur joprojām atrodas,» pavēstīja ASV Centrālās pavēlniecības («Centcom») preses pārstāvis pulkvedis Džons Tomass.

«Centcom» paziņoja, ka uzbrukums tika veikts 16.martā Idlibas provincē, un tajā «nogalināti vairāki teroristi».

«Centcom» pārstāvis vēlāk precizēja, ka precīza uzbrukuma vieta nav zināma.

«Mēs izmeklēsim ziņas par civiliedzīvotāju upuriem saistībā ar uzbrukumu,» uzsvēra Tomass, atbildot uz jautājumu par iespējamiem upuriem.

«Mēs pret to izturamies ļoti nopietni,» paziņoja pulkvedis, piebilstot, ka «Centcom» nav saņēmusi nekādas tiešas ziņas par upuriem civiliedzīvotāju vidū.

Viņš pavēstīja, ka ASV uzlidojumā sagrauta puse ēkas, kurā notikusi «Al-Qaeda» apspriede.

Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija «Sīrijas Cilvēktiesību observatorija» ir vēstījusi, ka uzlidojumā mošejai Alepo provinces Džinas ciemā dzīvību zaudējuši 42 cilvēki, vairums no kuriem bijuši civiliedzīvotāji. Vairāk nekā 100 cilvēki ievainoti. Daudzi no tiem joprojām esot iesprostoti zem sagrautās mošejas drupām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu