Divu vieglo lidmašīnu sadursmē virs lielveikala pie Monreālas viens bojāgājušais

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RYAN REMIORZ / TT NYHETSBYRÅN

Kanādas Kvebekas provincē uz dienvidiem no Monreālas piektdien sadūrās divas vieglās lidmašīnas gaisā virs lielveikala, katastrofā ir gājis bojā viens cilvēks un ievainoti trīs, paziņoja Kvebekas sabiedriskās drošības ministrs Martēns Kuatē.

Vienas lidmašīnas pilots gāja bojā, bet otras lidmašīnas pilots tika nopietni ievainots, pavēstīja policija.

Viena lidmašīna ietriecās lielveikala «Promenades Saint-Bruno» jumtā, bet otra nogāzās autostāvvietā 20 metru attālumā no vienas no lielveikala galvenajām ieejām.

Abas lidmašīnas bija «Cessna 152», kas piederēja netālu esošajai firmas «Cargair» aviācijas skolai, paziņoja Kanādas transporta drošības pārvalde, kas uzsākusi katastrofas izmeklēšanu.

Katastrofa notika saulainā un skaidrā laikā, un tās cēlonis nav zināms.

Sarunās starp kontroltorni un lidmašīnu pilotiem dispečers vienam no viņiem lūdza pagriezties pa kreisi, «lai izvairītos no satiksmes».

«Vai jūs klausāties?» dispečers jautāja šim pilotam, sakot, ka viņš ir tikai 800 metru attālumā no otras lidmašīnas.

Abas lidmašīnas bija izlidojušas uz Sentibēras lidostu, kurā ir bāzējusies «Cargair» aviācijas skola un kas atrodas nepilnus 400 metrus no minētā lielveikala.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu