Konflikts par sabiedrisko raidorganizāciju var izraisīt Izraēlas parlamenta pirmstermiņa vēlēšanas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Izraēlas valdošās koalīcijas iekšienē turpinoties konfliktam par jaunas sabiedriskās raidorganizācijas izveidi, premjerministrs Benjamins Netanjahu svētdien piedraudējis izsludināt pirmstermiņa vēlēšanas, ziņo vietējie mediji.

Netanjahu piesolījis izsludināt pirmstermiņa vēlēšanas, ja finanšu ministrs Moše Kahlons neatkāpsies no ieceres izveidot jaunu Izraēlas Raidkorporāciju (ICB).

Paredzēts, ka ICB, kas pazīstama arī kā «Kan» («Šeit»), jāsāk darboties 1.aprīlī, aizstājot līdzšinējo Izraēlas Apraides pārvaldi (IBA). ICB iecerēta kā no valdības mazāk atkarīga organizācija nekā IBA.

Pirms došanās vizītē uz Ķīnu Netanjahu agrā svētdienas rītā atsauca līdzšinējo vienošanos ar Kahlonu par IBC izveidi, tādējādi izraisot krīzi viņa vadītās partijas «Likud» un Kahlona pārstāvētās partijas «Kulanu» veidotajā koalīcijā.

Savā feisbuka kontā Netanjahu norādījis, ka, pretēji finanšu ministra apgalvojumiem, ICB izmaksās vairāk nekā IBA, un tādējādi neesot saprotams, kāpēc ICB izveide ir nepieciešama.

Bija paredzēts, ka ICB sāks darboties jau 1.janvārī, taču Netanjahu mēnešiem ilgi dažādi kavējis šī projekta īstenošanu, un premjera kritiķi uzskata, ka tādējādi viņš cenšas liegt opozīcijai iespējas paust savu viedokli.

Kārtējās Izraēlas parlamenta vēlēšanas paredzētas 2019.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu