Turcija apsūdz Vāciju Gilena atbalstīšanā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Turcija svētdien apsūdzējusi Vāciju par atbalsta sniegšanu trimdā ASV dzīvojošajam islāmistu sludinātajam Fetullam Gilenam, kuru Ankara vaino neveiksmīgā apvērsuma organizēšanā pagājušā gada jūlijā.

Vācu ietekmīgais žurnāls «Der Spiegel» sestdien publicēja interviju ar Vācijas ārējā izlūkdienesta BND vadītāju Bruno Kālu, kurā viņš pauda šaubas par Gilena saistību ar puču.

«Turcija centusies mūs par to pārliecināt visos līmeņos, taču līdz šim tas bijis nesekmīgi,» atzinis Kāls.

Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdoana pārstāvis Ibrahims Kalins norādīja, ka BND šefa izteikumi apliecinot Berlīnes atbalstu Gilenam un viņa vadītajai «teroristiskajai organizācijai» (FETO).

«Tas ir mēģinājums apgāzt visu informāciju, ko esam tiem snieguši par FETO. Tā ir zīme, ka viņi atbalsta FETO,» sarunā ar televīzijas kanālu «CNN Turk» sacīja Kalins. «Kāpēc viņi tos atbalsta? Tāpēc, ka tie ir noderīgi instrumenti, ko Vācija var izmantot pret Turciju.»

Ankaras un Berlīnes attiecības pēdējo nedēļu laikā piedzīvojušas jaunu saspīlējumu, jo Vācijas vietējās varasiestādes aizliegušas vairākus mītiņus, kuros Turcijas ministri vēlējās izvērst aģitācijas kampaņu pirms aprīlī gaidāmā referenduma par Turcijas konstitūcijas grozīšanu, paplašinot prezidenta pilnvaras.

Tomēr Kalins sestdien paziņoja, ka Erdoans, iespējams, varētu pirms 16.aprīļa referenduma sarīkot vēl kādu mītiņu Vācijā, lai uzrunātu tur dzīvojošos turkus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu