No Jaunzēlandes izraidīts ASV diplomāts

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No Jaunzēlandes izraidīts ASV diplomāts, kura diplomātisko imunitāti Vašingtona, neraugoties uz Jaunzēlandes varasiestāžu prasībām, atteicās atcelt, pirmdien pavēstīja amatpersonas. Amerikāņu diplomātu vēlējās nopratināt policija, kas izmeklē smagos noziegumus.

Nozieguma detaļas netiek atklātas, tomēr vietējie mediji ziņo, ka diplomāts ticis pie «zilas acs», turklāt viņam bijis salauzts deguns. Viņš Jaunzēlandi pametis jau pagājušajā nedēļā.

Jaunzēlandes premjerministrs Bils Inglišs paudis nožēlu par ASV atteikšanos atcelt diplomātisko imunitāti, un pauda cerību, ka Savienoto Valstu varasiestādes veiks pašas savu izmeklēšanu.

«Mēs sagaidām, ka visi diplomāti ievēros mūsu likumus, un, ja tie tiek pārkāpti, mēs sagaidām, ka mūsu policija veiks izmeklēšanu,» sacīja premjers.

«Mēs nožēlojam, ka viņi neatcēla imunitāti, bet viņi to neizdarīja, un tagad lieta ir viņu varasiestāžu ziņā,» sacīja Inglišs.

Policija paziņoja, ka tā 12.marta naktī izsaukta uz Louerhatu, Velingtonas nomalē, saistībā ar incidentu, kurā «bija iesaistīts indivīds no ASV vēstniecības Velingtonā».

Kad ieradās policija, šis cilvēks notikuma vietu jau bija pametis, un neviens netika aizturēts.

Centieni veikt izmeklēšanu atdūrušies pret diplomātiskās aizsardzības «mūri», tomēr policija lietas izmeklēšanu joprojām uzskata par aktīvu.

Vietējie mediji vēsta, ka runa ir par diplomātu Kolinu Vaitu, kurš Velingtonu pametis ar sievu un bērniem.

Vaits bijis tehniskais atašejs un strādājis ciešā kontaktā ar Jaunzēlandes izlūkdienestu GCSB, vēsta raidorganizācija TVNZ, kas pirmā ziņoja par šiem notikumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu