Kāpēc Trampam ir problēmas pieskarties nobriedušām sievietēm-politiķēm?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopš Donalda Trampa nākšanas pie varas viņa ķermeņa valodas un runas manieres analīze ne reizi vien nonākusi mediju redzeslokā. Vēl nesen tika diskutēts par viņa nievājošo attieksmi pret sievietēm (arī pret paša sievu, pirmo lēdiju Melāniju Trampu), tad nu pēc tikšanās ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli, kad fotografējoties odiozais Baltā nama saimnieks atteicās ar viņu sarokoties, medijos saistībā ar Trampa garīgo veselību izskanējusi jauna versija, proti, ka patiesībā no sievietēm viņam ir bail. Īpaši no nobriedušām.

Ar jaunām sievietēm, kā mums tas ir labi zināms, viņš bailes neizjūt. Viņš ir tik bezbailīgs, ka savu bezbailīgumu nekautrējas izrādīt radio tiešajā ēterā, izsakoties, piemēram, par tolaik 12 gadus veco Parisu Hiltoni. «Ziniet, divpdasmitgadīgas mani neinteresē. Man tas nekad nav licies interesanti... Bet viņa bija skaista,» viņš sacīja, tiesa, noliedzot jebkādus seksuālus nodomus.

Lai arī šī iespējamā patoloģija ir diezgan liela mistērija, jo pārāk maz ir zināms par Trampa attiecībām ar viņa skotu izcelsmes māti, antipātijas pret nobriedušām sievietēm ir redzamas gan viņa vārdos, gan darbos. Bez seksa videomateriāla, kas it kā esot Krievijas izlūkdienestu rīcībā, grūti spriest, vai arī jaunākām daiļā dzimuma pārstāvēm viņš pieskaras tikpat nelabprāt, raksta Lielbritānijas medija «The Independent» žurnālists Metjū Normans.

Tramps šīs baumas par videomateriāla eksistenci kliedēja ar atrunām, ka esot pārāk apsēsts ar tīrību un baidoties no mikrobiem, lai ielaistos šāda veida «nediplomātiskās padarīšanās». Taču vai īstens mikrobu paranoiķis varētu 17 sekundes teju maniakālā manierē spiest Japānas premjerministra Šindzo Abes roku, pirms tam neuzvelkot gumijas cimdus?

Tā ir taisnība, ka janvāra vizītes laikā Vašingtonā Tramps diezgan neveikli turēja apmulsušās Terēzas Mejas roku. Tiesa, ASV valdības avoti pēcāk to novēla uz citu Trampa kaiti, proti, batmofobiju jeb bailēm no... trepēm un netīrām margām, jo tieši tajā brīdī viņi atradušies uz trepēm. Arī Hilarijas roku pirms publiskajām debatēm negribīgi, bet tomēr paspieda.

Tā vien izskatās, ka ar milzu pūlēm Tramps savu riebumu spēj apspiest. Arī Merkeles roku viņš pēcāk esot paspiedis, kad viņu virzienā nebija vērstas kameras. Tā ka iepriekšējais atteikums parādīt elementāru cieņu vienai no Rietumu pasaules līderēm bija izvēles jautājums, nevis piespiedu kārtā kādas nekontrolējamas kaites dēļ, kas to padara vēl sliktāku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu