Merkele: Vācija var aizliegt Turcijas politiķiem aģitēt valsts teritorijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas kanclere Angela Merkele pirmdien paziņojusi, ka Vācija var aizliegt Turcijas politiķiem turpmāk aģitēt valsts teritorijā, ja Ankara nepārstās bārstīt Berlīnes virzienā izteikumus par «nacismu».

Kanclere uzsvēra, ka šādi apvainojumi ir jāizbeidz, un paziņoja, ka Vācija patur tiesības «īstenot nepieciešamos pasākumus, tostarp pārskatot atļaujas» kampaņas pasākumiem.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans pēdējo nedēļu laikā ir nodēvējis Vācijas un Nīderlandes līderus par nacistiem un fašistiem saistībā ar viņu atteikumu atļaut ministriem rīkot aģitācijas pasākumus savās valstīs.

Abās valstīs ir liela turku kopiena, kuru Erdoans mēģina pārliecināt aprīlī gaidāmajā referendumā atbalstīt viņa kā prezidenta pilnvaru paplašināšanu un Turcijas parlamenta varas vājināšanu.

Erdogans nedēļas nogalē pārmeta Merkelei «nacistu metožu» izmantošanu, liedzot Turcijas ministriem uzstāšanos Vācijā.

Merkele pirmdien paziņoja, ka šādi izteikumi pārkāpj jebkādu robežu, nerēķinoties ar to cilvēku ciešanām, kas tika pakļauti nacistu zvērībām.

Kanclere uzsvēra, ka Turcijas politiķi var uzstāties pasākumos Vācijā tikai saskaņā ar Vācijas konstitūcijas principiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu