Beness Aijo Donbasā «pagodināts» ar «Karotāja - internacionālista» medaļu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook/Beness Aijo

Nacionālboļševikam Benesam Aijo, kurš jau pirms kāda laika devies uz Ukrainu, pasniegta «Karotāja - internacionālista» medaļa. Par šādu pavērsienu viņš paziņojis savā «Facebook» profilā.

To pilnvarojis Ukrainas teritorijā pašpasludinātās «Doņeckas Tautas Republikas» aizsardzības ministrs, bet apbalvojumu pasniedzis brigādes komandieris.

Aijo savā ierakstā zvēr arī aizstāvēt Donbasu no ukraiņu un citiem agresoriem.

TVNET jau rakstīja, ka

Drošības policija (DP) iepriekš sāka jaunu kriminālprocesu pret Austrumukrainas teroristu rindās karojošo nacionālboļševiku Aijo.

Iepriekš stājušās spēkā izmaiņas Krimināllikumā, kas aizliedz prettiesiski piedalīties bruņotā konfliktā ārvalstīs, finansēt šādus bruņotus konfliktus, kā arī vervēt, apmācīt un nosūtīt citas personas dalībai šādos bruņotos konfliktos. Krimināllikuma izpratnē prettiesiska piedalīšanās bruņotā konfliktā ir aktīva piedalīšanās ārpus Latvijas teritorijas notiekošā bruņotā konfliktā, kas vērsts pret valsts teritoriālo neaizskaramību vai politisko neatkarību vai citādi ir pretrunā ar Latvijai saistošajām starptautiskajām tiesībām.

Iepriekš Aijo bija jāstājas tiesas priekšā, taču viņš ir aizbēdzis no Latvijas un paziņoja, ka atrodas pašpasludinātās «Luhanskas tautas republikas» armijas rindās Donbasā un piedalās kaujas operācijās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu