101 gada vecumā miris miljardieris Deivids Rokfellers

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baņķieris un filantrops Deivids Rokfellers, kurš vairāk nekā desmit gadus kontrolēja «Chase Manhattan» banku un vēl ilgāku laikā izplatīja pasaulē amerikāņu kapitālisma idejas, pirmdienas, 20. marta rītā 101 gada vecumā atrsts miris miegā savās mājās Ņujorkā, vēsta «The New York Times».

Viņa nāvi apstiprināja ģimenes pārstāvis Freizers P. Seitels.

Viņš bija pēdējais dzīvais no Džona D. Rokfellera mazdēliem. Džons D. Rokfellers 19. gadsimtā dibināja «Standard Oil» naftas pārstrādes uzņēmumu, kas viņu padarīja par pirmo Amerikas miljardieri, bet viņa ģimeni - par vienu no bagātākajām un ietekmīgākajām nācijas vēsturē.

Līdztekus darbībai finanšu nozarē, Deivids Rokfellers bija arīdzan liels mākslas entuziasts un atbalstītājs. Viņam bija ilgtermiņa sadarbība ar Ņujorkas Modernās mākslas muzeju, kur viņa māte savulaik bija dedzīga patronese. Paša Rokfellera mākslas kolekcijas vērtība savulaik tik novērtēta 500 miljonu dolāru apmērā, raksta «Time».

Viens no galvenajiem pēdējo gadu Rokfellera centieniem bija ietekmes atjaunošana Rokfellera centrā, kura lielākā daļa astoņdesmitajos gados bija pārdota japāņu investoriem. Viņš bija savācis investoru grupu, lai varētu atpirkt 45% no īpašuma.

Deividam Rokfelleram un viņa sievai Margaretai bija seši bērni. Abi apprecējās 1940. gadā, sieva mirusi 1996. gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu