Krievija noliedz armijas sūtīšanu uz kurdu kontrolētajām Sīrijas teritorijām

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas Aizsardzības ministrija pirmdien noraidījusi mediju ziņoto, ka tā sūta savu militāro kontingentu uz kurdu kontrolētajām teritorijām Sīrijas ziemeļos.

Ministrija uzsvēra, ka tai nav padomā izveidot jaunu militāro bāzi Sīrijas teritorijā.

Sīrijas kurdu Tautas aizsardzības vienības (YPG) pirmdien paziņoja, ka Krievijas armija piekritusi tās apmācīt modernajā militārajā karadarbībā un krievu spēki ir nobāzējušies kurdu kontrolētajā Afrīnas reģionā netālu no robežas ar Turciju.

Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR) ziņoja, ka Afrīnas reģionā ar militāro transportu ieradušies 100 Krievijas īpašo uzdevumu vienību karavīri.

SOHR vadītājs Rami Abdelrahmans norādīja, ka Krievija plāno izveidot reģionā militāro bāzi, lai novērstu iespējamo konfrontāciju starp Turcijas armiju un kurdu kaujiniekiem.

Tomēr Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka tās karavīri izvietoti apgabalā netālu no Afrīnas, lai novērotu pamieru.

Afrīna ir nošķirta no pārējām kurdu kontrolētajām teritorijām Sīrijā.

YPG ir galvenais komponents kurdu un arābu apvienotajos Sīrijas Demokrātiskajos spēkos, kas ir ASV galvenais sabiedrotais Sīrijā cīņā ar teroristu grupējumu «Islāma valsts». Sīrijas Demokrātiskie spēki cenšas ielenkt «Islāma valsts» kontrolēto Raku. ASV vadītā koalīcija cīņai pret «Islāma valsti» apgādā Sīrijas Demokrātiskos spēkus ar ieročiem, aprīkojumu un sniedz atbalstu no gaisa.

Turcija YPG uzskata par teroristu organizāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu