Aptauja: Gandrīz puse kanādiešu vēlas nelegālo imigrantu deportāciju

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Gandrīz puse kanādiešu vēlas, lai valsts robežu nelegāli šķērsojušie ieceļotāji tiktu deportēti, un līdzīgs skaits aptaujāto arī neatbalsta premjerministra Džastina Trudo veikumu šī jautājuma risināšanā, liecina pirmdien publiskotas sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.

Ziņu aģentūras «Reuters» un tirgus izpētes kompānijas «Ipsos» aptaujā, kas veikta no 8.līdz 9.martam, 40% respondentu atzina, ka nelegālie ieceļotāji padara Kanādu mazāk drošu, kas signalizē par potenciālu risku Trudo vadītajai liberāļu valdībai.

Simtiem Āfrikas un Tuvo Austrumu izcelsmes imigrantu pieplūdums no ASV pēdējos mēnešos kļuvis par strīdu avotu Kanādā.

Lai arī Kanādā gadu desmitiem pastāvējis plašs politisks atbalsts legālajai imigrācijai, Trudo ir saskāries ar spiedienu nelegālās imigrācijas jautājumā.

Gandrīz katru reizi parlamentā viņam jautājumus par to uzdod gan kreisā spārna oponenti, kas vēlas, lai tiktu ielaists lielāks skaits patvēruma meklētāju, gan labējie, kas uzskata, ka imigranti rada apdraudējumu drošībai.

48% aptaujāto kanādiešu pauda vēlmi redzēt straujāku nelegālo imigrantu deportācijas procesu.

48% arī vēlējās, lai atpakaļ uz ASV tiktu sūtīti nesen ieceļojušie nelegālie imigranti. Savukārt 36% uzskatīja, ka Kanādai jāuzņem šie ieceļotāji.

Tajā pašā nedēļā veiktā «Reuters/Ipsos» aptaujā ASV 50% amerikāņu atbalstīja «nelegālo imigrantu pastiprinātu deportāciju».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu