Sīrijā nogāzies Izraēlas drons

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Izraēlas armija otrdien apstiprināja, ka neskaidros apstākļos Sīrijā nogāzies tās bezpilota lidaparāts.

Drons «Skylark» nogāzies svētdien, norādīja armija. Incidents šobrīd tiek izmeklēts.

Otrdienas paziņojumā arī minēts, ka «nepastāv informācijas nelikumīgas iegūšanas risks».

Libānas šiītu kustības «Hizbollah» mediju atzars publicējis fotogrāfijas, kurās atbilstoši tā pārstāvju skaidrojumam redzams Golānas augstienēs notrieks Izraēlas drons, kas ielidojis Sīrijas gaisa telpā.

Izraēlas drons notriekts virs Kuneiteras, Sīrijas Golānas augstienēs, paziņoja ar «Hizbollah» saistītais Libānas telekanāls «Al Manar».

Arī Sīrijas Aizsardzības ministrija apstiprināja, ka virs Kuneiteras nomales notrieks bezpilota lidaparāts.

Izraēlas lidmašīnas piektdien bombardēja vairākus objektus Sīrijas teritorijā, un Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu paziņoja, ka triecieni bijuši vērsti pret ieroču piegādēm «Hizbollah».

Tikmēr Sīrija paziņojusi, ka tā vienu no izraēliešu lidmašīnām, kas veica uzlidojumu Palmīras apkārtnē, notriekusi, bet otru bojājusi.

Izraēla noliegusi, ka kāda no lidmašīnām, kas piedalījušās uzlidojumā, būtu cietusi.

Kā pirmdien pavēstīja Sīrijas sabiedrotās Krievijas amatpersonas, uz Krievijas Ārlietu ministriju izsaukts Izraēlas vēstnieks paskaidrojumu sniegšanai par apšaudi starp Izraēlas iznīcinātājiem un Sīrijas armiju.

Krievija ir Sīrijas prezidenta Bašara al Asada viens no svarīgākajiem sabiedrotajiem un sniedz viņam militāro un politisko atbalstu.

«Hizbollah» kopā ar Damaskas valdības karaspēku Sīrijas pilsoņkarā cīnās pret džihādistiem un citiem nemiernieku grupējumiem.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 320 000 cilvēku.

Decembra beigās ar Turcijas un Krievijas atbalstu Sīrijas valdības un nemiernieku starpā tika panākta vienošanās par ugunspārtraukšanu, kas gan neattiecas uz ANO teroristu organizāciju sarakstā iekļautajiem grupējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu