ANO: Sīrijas valdība un nemiernieki apstiprinājuši dalību miera sarunās

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sīrijas valdības un nemiernieku delegācijas apstiprinājušas dalību miera sarunās, kas šonedēļ atsāksies Ženēvā, otrdien pavēstīja ANO. «Visi ielūgtie, kas jau piedalījušies iepriekšējā sarunu kārtā 2017.gada februārī, ir apstiprinājuši savu līdzdalību,» žurnālistiem sacīja ANO pārstāve sakariem ar presi Alesandra Velluči.

ANO vidutājs Stafans de Mistura šobrīd apmeklē svarīgākās valstis, kas ietekmē konflikta gaitu, arī Saūda Arābiju, Krieviju un Turciju, bet atgriezīsies Ženēvā, lai vadītu sarunas.

Misturam «beidzot šīs konsultācijas, īpašā sūtņa vietnieks [Ramzijs Ezzeldins] Ramzijs Ženēvā 23.martā piedalīsies ar pusēm divpusējās sarunās, lai sagatavotos nākamajam raundam,» sacīja Velluči.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 320 000 cilvēku.

Decembra beigās ar Turcijas un Krievijas atbalstu Sīrijas valdības un nemiernieku starpā tika panākta vienošanās par ugunspārtraukšanu, kas gan neattiecas uz ANO teroristu organizāciju sarakstā iekļautajiem grupējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu