AKP: Turcijas politiķi līdz referendumam vairs nepiedalīsies mītiņos Vācijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: YVES HERMAN / REUTERS

Turcijas politiķi vairs nepiedalīsies mītiņos Vācijā pirms aprīlī gaidāmā referenduma par Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdoana pilnvaru paplašināšanu, otrdien paziņojusi Turcijā valdošā Taisnīguma un attīstības partija (AKP).

«Visi turpmākie pasākumi, kas tika plānoti, ir atcelti. Ankarā tika pieņemts tāds lēmumus,» paziņoja Ķelnē bāzētā AKP koordinācijas biroja preses pārstāve.

Attiecības starp Turciju un Eiropas Savienību (ES) ir pasliktinājušās pēc tam, kad ES dalībvalstis Nīderlande un Vācija bloķēja Turcijas ministru piedalīšanos mītiņos, kuros viņi plānoja aģitēt šajās valstīs dzīvojošos Turcijas pilsoņus 16.aprīlī gaidāmā referendumā balsot par Erdoana pilnvaru paplašināšanu.

Erdoans šādu Vācijas rīcību pielīdzināja «nacistu praksei», kā arī nosauca nīderlandiešus par «fašistiem, nacistu pēctečiem, kas neko nesaprot no politikas vai starptautiskās diplomātijas».

Vācijas kanclere Angela Merkele pirmdien paziņoja, ka Vācija var aizliegt Turcijas politiķiem turpmāk aģitēt valsts teritorijā, ja Ankara nepārstās bārstīt Berlīnes virzienā izteikumus par «nacismu».

Merkele norādīja, ka šādi izteikumi pārkāpj jebkādu robežu, nerēķinoties ar to cilvēku ciešanām, kas tika pakļauti nacistu zvērībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu