Igaunijā nogādā pirmo Lielbritānijas smagā bruņojuma partiju NATO bataljonam

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees

Igaunijā trešdien tiek nogādāta pirmā smagā bruņojuma partija Lielbritānijas karavīriem, kas valstī izvietoti NATO daudznacionālā bataljona sastāvā.

Kuģis ar vairāk nekā 130 bruņojuma vienībām, tostarp tankiem «Challenger» un kājnieku kaujas transportlīdzekļiem «Warrior», kā arī dažādiem atbalsta transportlīdzekļiem, trešdien ierodas Paldisku Dienvidu ostā, informēja Igaunijas Aizsardzības spēkos.

1200 karavīru NATO kaujas grupa Igaunijā tiks izvietota pavasarī. Tā izmantos Lielbritānijas un Francijas tankus un kājnieku kaujas transportlīdzekļus, kā arī britu pašgājējus šaujamieročus.

Nepilni 130 britu karavīri kā daļa no NATO kontingenta Igaunijā ieradās piektdien. Pirms viņu ierašanās 80 Lielbritānijas karavīru jau bija sākuši darbu, lai kopā ar Igaunijas Aizsardzības spēkiem sagatavotos pārējo karavīru un bruņojuma uzņemšanai.

Pirmie 50 karavīri no Francijas Igaunijā ieradās pirmdien. Francijas kontingents bataljonā piedalīsies astoņus mēnešus, bet pēc tam to nomainīs Dānijas kontingents.

Pārējie sabiedroto karavīri un bruņojums Igaunijā tiks nogādāts tuvāko nedēļu laikā.

NATO valstu līderi pērn jūlijā samitā Varšavā nolēma izvietot Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Polijā alianses spēku bataljonus saistībā ar izmaiņām drošības vidē. Igaunijā izvietoto bataljonu vadīs Lielbritānija, bet tajā iesaistīsies arī Francijas un Dānijas armijas.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu