Atklāts par 4 miljoniem $ restaurētais Jēzus Kristus kaps

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien, 22. martā, pēc deviņu mēnešu ilgiem restaurācijas darbiem Jeruzalemes Sv. Kapeņu baznīcā oficiāli atklāts kaps, kurā, kā uzskata, tika apbedīts Jēzus Kristus pēc krustā sišanas.

Grieķu zinātnieku un restauratoru komanda pabeigusi teju četrus miljonus dolāru vērto restaurācijas projektu, ziņo Lielbritānijas medijs «The Guardian».

«Ja tas netiktu izdarīts, tad pastāvētu liels risks, ka kaps sabruktu,» atklāj projekta vadītāja Bonija Bērnhema. «Tā ir pilnīga pieminekļa transformācija.»

Sarežģītos restaurācijas darbus veica aptuveni 50 ekspertu liela komanda no Atēnu Nacionālās Tehniskās Universitātes, kas iepriekš strādājusi Akropolē, Grieķijā un Svētās Sofijas baznīcā Stambulā. Darbi pārsvarā noritējuši naktī, lai svētceļnieki varētu svētnīcai piekļūt.

Svētnīca kopumā pārbūvēta četras reizes – pēdējā bijusi 1810. gadā pēc ugunsgrēka. Struktūru teju 70 gadus kopā saturējušas dzelzs sijas, kuras nu ir noņemtas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu