NATO plāno Tilersona dēļ pārcelt ārlietu ministru sanāksmi

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

NATO apsver nākammēnes plānotās ārlietu ministru sanāksmes pārcelšanu uz citu datumu, lai to varētu apmeklēt arī ASV valsts sekretārs Reks Tilersons, Norvēģijas raidorganizācijai NRK atklāja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

«Viens no ierosinātajiem priekšlikumiem ir atrast citu datumu,» sacīja Stoltenbergs.

ASV Valsts departaments otrdien paziņoja, ka Tilersons neapmeklēs 5 un 6.aprlīlī paredzēto NATO ārlietu ministru sanāksmi Briselē, bet vēlāk aprīlī plāno doties uz Krieviju.

Tilersona plāni raisīja jaunus jautājumus par ASV prezidenta Donalda Trampa prioritātēm.

«Nav labi. Tilersonam pirms Maskavas jādodas uz Briseli,» tviterī komentēja bijušais ASV vēstnieks Krievijā Maikls Makfols.

«Tas ir svarīgi NATO, tas ir svarīgi Savienotajām Valstīm,» norādīja Stoltenbergs, jautāts, cik nozīmīga ir Tilersona piedalīšanās sanāksmē.

NATO ģenerālsekretārs arī sacīja, ka pēc otrdienas tikšanās ar ASV aizsardzības ministru Džeimsu Matisu guvis skaidru apliecinājumu, kas ASV attiecas nopietni pret savās saistībām NATO.

Stoltenbergs pirmdien sāka trīs dienu vizīti ASV, kas ir viņa pirmais brauciens uz Savienotajām Valstīm kopš Trampa stāšanās prezidenta amatā.

Stoltenbergam trešdien plānota tikšanās ar Tilersonu sanāksmē, kur sapulcējušies to valstu pārstāvji, kas iesaistījušies ASV vadītajā koalīcijā cīņā pret teroristu grupējumu «Islāma valsts».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu