Populists Vilderss: Nīderlandes koalīcijas sarunās ignorē 1,3 miljonus PVV vēlētāju

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nīderlandes labējās pretimigrācijas Brīvības partijas (PVV) līderis Gērts Vilderss trešdien paziņoja, ka politiskās partijas, kas patlaban debatē par valdošās koalīcijas aprisēm, viņu izslēgušas no diskusijām un ignorē 1,3 miljonus vēlētāju, kas balsojuši par PVV.

«Manī tas raisa dziļu nožēlu,» sacīja Vilderss. «Tam nevajadzēja tā būt, un es uzskatu, ka daudzi cilvēki to nesapratīs.»

Līdzšinējā premjerministra Marka Rites vadītā konservatīvā Tautas partija brīvībai un demokrātijai (VVD) vēlēšanās saņēma visvairāk balsu, bet PVV ierindojās otrajā vietā. Koalīcijas izveidošanai būs nepieciešams vismaz četru partiju atbalsts, tomēr Rite jau paziņojis, ka ar Vildersu nesadarbosies.

PVV vēlēšanu manifestā paredzēta Nīderlandes deislamizācija, imigrācijas aizliegums no musulmaņu valstīm, mošeju slēgšana un Korāna aizliegšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu