Uzbrukumā Londonas centrā pieci upuri, 40 ievainoto

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Londonā pie parlamenta ēkas trešdien notika terorakts, kurā nogalināti pieci cilvēki, tai skaitā uzbrucējs, un ievainoti vēl 40, tostarp trīs skolēni no Francijas, pieci Dienvidkorejas un divi Rumānijas pilsoņi, paziņoja Lielbritānijas pretterorisma spēku vadītājs Marks Raulijs. Uzbrucējs vispirms uz parlamentam līdzās esošā Vestminsteras tilta ar automašīnu ietriecās gājējos, trīs nogalinot un desmitiem ievainojot. Pēc tam uzbrucējs pie parlamenta ēkas nodūra policistu, bet pašu uzbrucēju nošāva bruņoti policisti.

Informācija tiek papildināta

Foto: Ekrānšāviņš. bbc.com

Kā pavēstīja telekanāla «Sky News» reportieris, incidenti acīmredzot ir saistīti, kāds pēc automašīnas avarēšanas redzējis tā vadītāju aizbēgam, pēc kā drīz sekojusi šaušana.

Pie parlamenta ēkas sadurts policists, bet uzbrucēju sašāvuši bruņoti policisti. Sadurtais policists un sašautais uzbrucējs vēlāk miruši. Francijas premjerministrs Bernārs Kaznēvs paziņojis, ka uzbrukumā uz tilta cietuši trīs skolēni no Francijas. Laikraksts «Le Telegramme» ziņo, ka tie bijuši 15-16 gadus veci skolēni, kas bijuši devušies skolas ceļojumā. Tajā pašā laikā no Temzas dzīva izvilkta kāda ievainota sieviete, kurai sniegta medicīniskā palīdzība.

Aculiecinieki uzbrucēju raksturo kā pusmūža aziātiska izskata vīrieti, kurš bija bruņojies ar lielu virtuves nazi. Viņš arī vadījis automašīnu, kas ietriekusies gājējos uz tilta. Ārsti dažu cietušo traumas raksturo kā «katastrofiskas».

Londonas satiksmes dienests paziņoja, ka pēc policijas lūguma slēgta Vestminsteras metro stacija. Slēgti arī tilti Londonas centrālajā daļā, kā arī visā pilsētā tiek izvietoti policijas papildspēki.

Policija vajadzības gadījumā ir gatava vērsties pie armijas pēc palīdzības.

Premjerministre Terēza Meja pēc apšaudes izcelšanās redzēta dodamies uz sudrabkrāsas «Jaguar» markas auto. Avots parlamentā apstiprinājis, ka «viņai viss ir kārtībā». Tika sasaukta Londonas mērijas, drošības iestāžu un valsts vadības ārkārtas sēde.

Kā raidorganizācijai BBC pastāstīja laikraksta «Daily Mail» žurnālists, no kura biroja pārredzama notikumu vieta, kāds vīrietis iesaistījies konfliktā ar diviem policistiem un bijis redzams, ka vīrietis dur vienam no policistiem, kurš nokritis. Vīrietis pēc tam skriešus devies uz deputātu ieeju Pārstāvju palātas ēkā.

Kā liecina ieraksti sociālajos tīklos, tad pēc apšaudes apturēta arī slavenās «Londonas acs» darbība - vagoniņos esošie cilvēki bija spiesti gaidīt tālākos drošības iestāžu lēmumus, jo neviens netika ne izlaists, ne no jauna ielaists šajā tūrisma objektā.

Londonas satiksmes dienests atklāj, ka pēc policijas prasības ir slēgta Vestminsteras metro stacija. Uz notikuma vietu ieradies arī ātrās palīdzības helikopters. Skotlendjards cilvēkiem paziņojis izvairīties no notikuma vietas un tās apkārtnes, lai neatliekamās palīdzības un drošības dienesti varētu strādāt. Slēgti arī tilti Londonas centrālajā daļā, kā arī visā pilsētā tiek izvietoti policijas papildspēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu