Lietuvā uz rezervistu bāzes veido trešo armijas brigādi

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lietuvas Bruņotajos spēkos uz armijas rezervistu bāzes tiek veidota trešā brigāde, kurai dots nosaukums «Aukštaitija», kas ir vēsturisks apgabals Lietuvas ziemeļaustrumos. Kopumā brigādē būs 4500 karavīru. Tajā dienēs arī obligātā dienesta karavīri un profesionālie karavīri.

«Apmēram 70% brigādes veidos sagatavotie rezervisti, galvenokārt viņi būs apvienoti kaujas vienībās,» ziņu aģentūrai BNS sacīja Lietuvas armijas Apmācību un doktrīnas pārvaldes komunikācijas daļas pārstāvis Nerijus Vits.

Brigādei tiks piesaistīti karavīri no lielhetmaņa Jonuša Radvila vārdā nosauktā mācību pulka, ģenerāļa Stasa Raštiķa vārdā nosauktās divīzijas Lietuvas Bruņoto spēku skolas, ģenerāļa Ādolfa Ramanauska vārdā nosauktās Kaujas gatavības centra, Militārās akadēmijas.

«Miera laikā mēs visi pildīsim tos pienākumus, kurus pildām pašlaik. Bet kad notiks brigādes mācības, mēs tiksim ieskaitīti brigādē,» paskaidroja Vits.

Brigādes štābs atradīsies Viļņā, to vadīs Apmācību un doktrīnas pārvaldes komandieris pulkvedis Dans Mockūns.

Lietuvas Aizsardzības ministrija ir paziņojusi, ka jaunā brigāde tiek veidota, «ņemot vērā mainīgo situāciju Lietuvā ar mērķi nostiprināt Lietuvas aizsardzības spējas».

Bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Jons Vītauts Žuks norādīja, ka brigādes izveidē tiek mēģināts pielāgot armijas struktūru pašreizējiem izaicinājumiem.

Ceturtdien Kazlu-Rūdas poligonā notiks svinīgā brigādes kaujas karoga pasniegšanas ceremonija.

Lietuvā pašlaik ir divas armijas brigādes «Geležinis vilkas» («Dzelzs vilks») un «Žemaitija» (vēsturisks apgabals Lietuvas ziemeļrietumos).

Aizsardzības ministrijas sistēmā Lietuvā pašlaik dien ap 8700 profesionālo karavīru, ap 3000 jauniesaukto, 4700 brīvprātīgo zemessargu un 2600 civilpersonu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu