Latvieši Londonā: Pēc terora Vestminsterā sabiedrībā nekādas panikas nav

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Laikam jau šeit, uz vietas esot - pāris jūdzes no traģēdijas vietas, tik traki neliekas! Pārējie pat vairāk satraucas nekā mēs te - ne policistu ielās vairāk, ne sabiedriskā transporta ierobežojumi, ne panika cilvēkos - pat vietējie mediji vakarā vēl neko nerakstīja!» tā pēc trešdienas teroraktiem Londonā TVNET savas izjūtas atklāja kāda latviete, kas dzīvo un strādā šai pilsētā. Jau ziņojām, ka vakar Londonā uzbrukumā pie parlamenta ēkas gāja bojā pieci, bet ievainoti tika 40 cilvēku.

«Es par notikušo uzzināju, darbā esot, pāris kolēģi par to runāja un pa kādam klientam. Es strādāju Harodā (apmēram 2 jūdzes no Vestminsteras),» tā stāsta jaunā sieviete, «man jau darbā nācās atbildēt uz māsu, mammas un draugu sms, ka esam dzīvi un viss labi. Pat neiedomājos, ka kāds varētu satraukties. Dienas plānus tas nekādīgi nemainīja,

pēc darba droši devos uz metro un uz mājām. Ja būtu bijuši citi plāni vakaram, noteikti neatceltu neko!

Arī kolēģi vai klienti neizrādīja nekādu sašutumu vai bailes, viss ritēja savu gaitu.»

Londonā uzbrukumā pie parlamenta ēkas gājuši bojā pieci, ievainoti 40 cilvēki

Londonā pie parlamenta ēkas trešdien notika terorakts, kurā nogalināti pieci cilvēki, tai skaitā uzbrucējs, un ievainoti vēl 40, paziņoja Lielbritānijas pretterorisma spēku vadītājs Marks Raulijs. Uzbrucējs vispirms uz parlamentam līdzās esošā Vestminsteras tilta ar automašīnu ietriecās gājējos, trīs nogalinot un desmitiem ievainojot. Pēc tam uzbrucējs pie parlamenta ēkas nodūra policistu, bet pašu uzbrucēju nošāva bruņoti policisti.

Izceļoties apšaudei ar uzbrucēju pie parlamenta ēkas, tika slēgta Vestminsteras pils, ziņoja amatpersonas. Policija šobrīd uzskata, ka uzbrucējs rīkojies viens.

Kā paziņoja Londonas policija, tā uzbrukumu pie parlamenta ēkas uztver kā «teroristisku incidentu, līdz nebūs zināms kas cits».

Britu policija vēlāk izteica aizdomas par «ar islāmistiem saistītu terorismu» šā uzbrukuma organizēšanā.

Aculiecinieki uzbrucēju raksturoja kā aziātiska izskata pusmūža vecuma vīrieti, kurš bija bruņojies ar lielu virtuves nazi. Viņš arī vadījis automašīnu «Hyundai», kas ietriekusies gājējos uz tilta. Automašīna, kas uzbrauca cilvēkiem uz tilta, pēc tam ietriecās žogā tilta galā blakus parlamenta ēkai.

Svētā Tomasa slimnīcas ārsts paziņoja, ka dažu cietušo traumas ir «katastrofālas».

Starp ievainotajiem ir trīs skolēni no Francijas, kas bija devušies skolas ceļojumā, un divi tūristi no Rumānijas, kā arī trīs policisti.

Tajā pašā laikā no Temzas dzīva izvilkta kāda ievainota sieviete, kurai tika sniegta medicīniskā palīdzība.

Kā raidorganizācijai BBC pastāstīja laikraksta «Daily Mail» žurnālists, no kura biroja pārredzama notikumu vieta, kāds vīrietis iesaistījies konfliktā ar diviem policistiem, un bijis redzams, ka vīrietis dur vienam no policistiem, kurš nokritis.

Vīrietis pēc tam skriešus devies uz deputātu ieeju Pārstāvju palātas ēkā. Viņu brīdinājuši divi civilā ģērbušies vīrieši ar ieročiem, viņš to ignorējis un viņi divas vai trīs reizes izšāvuši - vīrietis nokritis.

Kā pavēstīja telekanāla «Sky News» reportieris,

incidenti acīmredzot ir saistīti, viņš pēc automašīnas avarēšanas redzējis tā vadītāju aizbēgam, pēc kā drīz sekojusi apšaude.

Londonas satiksmes dienests paziņoja, ka pēc policijas lūguma slēgta Vestminsteras metro stacija. Slēgti arī tilti Londonas centrālajā daļā, kā arī visā pilsētā tiek izvietoti policijas papildspēki. Policija vajadzības gadījumā ir gatava vērsties pie armijas pēc palīdzības.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu