Londonas asinspirts: policijai zināma uzbrucēja identitāte, taču to neatklāj

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu policisti strādājuši visu nakti, izmeklējot nāvējošāko Londonas centrā pastrādāto teroraktu pēdējo 12 gadu laikā, kurā bojā gāja četri, bet ievainoti tika 40 cilvēki. Izmeklētāji strādā, lai atrastu uzbrucēja iespējamos sabiedrotos, ziņo CNN.

Marks Raulijs, Lielbritānijas vecākais pretterorisma policijas virsnieks, atklāj, ka policija šo uzbrukumu uzskata par «islāmistu terorismu», un norāda, ka uzbrucēja identitāte viņiem ir zināma, taču publiski to neatklāj, kamēr tiek veikta izmeklēšana.

Publiski identificēts pagaidām ir viens upuris. Kīts Palmers, policists ar 15 gadu darba stāžu, kurš tika nāvējoši sadurts pie parlamenta ēkas, pirms bruņoti policisti uzbrucēju nošāva.

Neapbruņotais 48 gadus vecais K. Palmers iepriekš bija dienējis bruņotajos spēkos.

«Viņš bija cilvēks, kurš uz darbu nāca ar cerību maiņas beigās atgriezties mājās, – un viņam bija visas tiesības gaidīt, ka tā arī notiks,» par kolēģi Lielbritānijas medijam «The Telegraph» izteicies Raulijs.

Jau ziņojām, ka Londonā pie parlamenta ēkas trešdien, 22. martā, notika terorakts, kurā nogalināti četri cilvēki, tai skaitā uzbrucējs, un ievainoti vēl 40, tostarp trīs skolēni no Francijas, pieci Dienvidkorejas un divi Rumānijas pilsoņi. Uzbrucējs vispirms uz parlamentam līdzās esošā Vestminsteras tilta ar automašīnu ietriecās gājējos, trīs nogalinot un desmitiem ievainojot.

Šis bija pirmais asiņainais terorisma akts Lielbritānijā kopš 2005. gada, kad 7. jūlijā sprādzienos Londonas sabiedriskā transporta sistēmā bojā gāja 52 cilvēki un četri uzbrucēji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu