Austrālija noraidījusi 500 Sīrijas bēgļu

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ilgāk kā gadu turpinātā izvērtēšanas procesa rezultātā Austrālija drošības apsvērumu dēļ noraidījusi 500 sīriešu bēgļus, pavēstīja valdība. Savukārt par 12 000 cilvēku atzīts, ka viņi kvalificējas tam, lai pārceltos no Tuvo Austrumu nometnēm uz Austrāliju.

Trešdien pie Lielbritānijas parlamenta Londonā notikušais terorakts, kurā uzbrucējs nogalināja četrus cilvēkus, vēlreiz pierāda, ka Austrālija rīkojusies pareizi, ievērojot piesardzību attiecībā uz imigrantiem, kurus tā pieņem, sacīja imigrācijas un robežsardzes ministrs Pīters Datons.

«Traģiskie notikumi Londonā un citviet demonstrē, ka valdības pieeja bija apdomīga un ka ir cilvēki, kurus mēs nacionālo drošības apsvērumu dēļ esam noraidījuši, un cilvēki, par kuriem mums ir bažas un kurus mēs neesam atveduši uz mūsu valsti un nekad neatvedīsim,» žurnālistiem sacīja ministrs.

Valdība vēl 2015.gada septembrī paziņoja, ka no Sīrijas un Irākas tur notiekošā kara dēļ cik vien drīz iespējams tiks pārvietoti 12 000 cilvēku.

Visiem 12 000 tagad ir izdotas vīzas un vairāk nekā 10 000 jau ir nogādāti Austrālijā, trešdien paziņoja valdība.

«Mūsu valstī tam būtu nopietnas sekas», ja valdība būtu sekojusi opozīcijas padomam un Austrālijā bez kavēšanās uzņēmusi visu bēgļus, sacīja Datons.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu