Sprādziens munīcijas noliktavā Ukrainā; notiek masveida evakuācija

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aptuveni 20 000 cilvēku tiek evakuēti pēc vairākām eksplozijām lielā munīcijas noliktavā Ukrainas austrumdaļā netālu no Harkovas, ziņo BBC.

Amatpersonas notikušo raksturo kā sabotāžu. Ukrainas premjerministrs Volodimirs Groismans saistībā sprādzieniem un ugunsgrēku munīcijas noliktavā devies uz Harkovas apgabalu.

«Šodien saņēmu informāciju par sprādzieniem munīcijas noliktavā pie Harkovas. Šobrīd izlidoju uz turieni. Galvenais ir nodrošināt pilsoņu drošību,» viņš ierakstīja tviterī.

Ukrainas galvenais militārais prokurors Anatolijs Matioss paziņojis, ka sprādzienu cēlonis varētu būt diversija.

Harkovas garnizona militārā prokurora sniegtā informācija liecina, ka plkst. 3.02 vairākās noliktavas vietās diversijas rezultātā nogranduši sprādzieni un izcēlies ugunsgrēks, vietnē «Facebook» pavēstīja Matioss.

Netiek ziņots, ka sprādzienu rezultātā kāds būtu cietis vai gājis bojā.

Ukrainas galvenais militārais prokurors Anatolijs Matioss paziņojis, ka sprādzienu cēlonis varētu būt diversija, bet Ukrainas aizsardzības ministrs Stepans Poltoraks sacījis, ka, pēc sākotnējās versijas, notikušajā vainojama diversantu grupa.

«Tas nav pirmais gadījums, kad pret mūsu stratēģiskajiem objektiem notiek diversijas,» teicis Poltoraks.

Foto: AP/Scanpix

Munīcijas bāze atrodas Balaklejā, netālu no Harkovas un aptuveni 100 km attālumā no vietas, kur notiek cīņas pret Krieviju atbalstošajiem separātistiem.

Bāze tiek izmantota, lai uzglabātu tūkstošiem tonnu munīcijas, tai skaitā raķetes un artilērijas ieročus.

Glābšanas komandas veic masveida cilvēku evakuāciju no pilsētas un apkārtnē esošajiem ciematiem.

Kopējā noliktavas un izgāztuves platība ir vairāk nekā 350 hektāru. Munīcija tiek izmantota, lai nodrošinātu militārās vienības konflikta zonā.

2015. gada decembrī šo noliktavu mēģināja aizdedzināt ar dronu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu