Meja: Demokrātiskās vērtības nav iespējams sagraut ar terora paņēmieniem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jebkuri centieni sagraut demokrātiskās vērtības ar vardarbības un terora paņēmieniem ir lemti neveiksmei, pēc Lielbritānijas valdības ārkārtas komitejas COBRA sēdes teica Lielbritānijas premjerministre Terēze Meja.

Viņa trešdienas teroraktu Londonā nosauca par slimu un samaitātu, un ir pārliecināta, ka izvēlētā vieta nav sakritība, bet gan apzināta izvēle uzbrukt tieši galvaspilsētas sirdī, kurā dažādu tautību, reliģiju un kultūru cilvēki svin brīvību, demokrātiju un vārda brīvību.

«Domās un lūgšanās esam kopā ar visiem, kuri cieta šajā notikumā, gan upuriem, gan viņu tuviniekiem un draugiem, kuri saviem mīļajiem pamāja ardievas un vairs nesagaidīs viņus mājās,» teica Meja.

Premjerministre visas valsts vārdā pateicās visiem iesaistītajiem dienestiem par darbu, lai palīdzētu cietušajiem un novērstu tālākus draudus.

«Tiem, kuri uzbrukuma laikā atradās parlamentā, tas bija atgādinājums, ka par mūsu policijas un drošības dienestu drosmi, kuri riskē ar savām dzīvībām, lai mūs pasargātu,» atgādināja premjerministre.

Kā ziņots, Meja vakar uzsvēra, ka Lielbritānijā netiks mainīts pašreizējais terorisma draudu līmenis.

Trešdienas uzbrukumā, kuru policija raksturo kā «ar islāmismu saistītu terorismu», tika nogalināti četri, bet ievainoti 40 cilvēki.

Dažas stundas pēc trešdienas terorakta pie Lielbritānijas parlamenta Londonā policija veikusi kratīšanu kādā Birmingemas mājā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu