Meja: Londonas uzbrucējs drošības dienestiem bija zināms

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Apvienotās Karalistes valdības vadītāja Terēza Meja nākusi klajā ar paziņojumu, ka uzbrucējs, kurš 22. martā pie parlamenta ēkas nogalināja četrus, bet ievainoja vēl 40 cilvēkus, bijis zināms drošības dienestiem zināms, ziņo Lielbritānijas medijs «The Guardian». Uzbrucēja identitāte vēl aizvien netiek atklāta, taču viņš esot bijis britu izcelsmes.

Nošautais uzbrucējs jau iepriekš bijis britu slepenā dienesta «MI5» uzmanības lokā kā «perifēra figūra» un bijis iesaistīts kādā «vardarbīga ekstrēmisma» izmeklēšanā pirms vairākiem gadiem, ziņo BBC.

Lielbritānijas terorisma draudu līmenis aizvien ir «smags». Tas nozīmē, ka citi uzbrukumi ir iespējami, taču tas netiks paaugstināts, jo nav informācijas par nenovēršamiem uzbrukumiem.

Meja arīdzan atklāja, ka policija ir strādājusi visu nakti, lai par notikušo noskaidrotu visu iespējamo.

Savukārt avoti «The Guardian» pastāstījuši, ka uzbrucējs automašīnu esot izīrējis no kāda uzņēmuma Birmingemas rajonā.

«Enterprise Holdings» pārstāvis to apstiprinājis: «Mēs varam apliecināt, ka traģiskajā vakardienas pēcpusdienas Londonas uzbrukumā izmantotā automašīna bija viena no mūsējām.»

«Mūsu darbinieks identificēja automašīnu pēc tam, kad ieraudzīja tās numurzīmi fotogrāfijā internetā. Mēs veicām tūlītēju pārbaudi un uzreiz sazinājāmies ar varasiestādēm.»

Uzņēmuma pārstāvis atklāj, ka pilnībā sadarbojas ar varasiestādēm un nodrošinās ar jebkādu izmeklēšanā nepieciešamu informāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu