«Islāma valsts» uzņēmusies atbildību par uzbrukumu pie parlamenta

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziņu aģentūra «Amaq», kuru savai propagandai izmanto «Islāma valsts», apgalvo, ka teroristikais grupējums ir atbildīgs par uzbrukumu un sauc uzbrucēju par ««Islāma valsts» kaujinieku», ziņo Lielbritānijas medijs «The Guardian».

«Pie Lielbritānijas parlamenta notikušā uzbrukuma īstenotājs bija «Islāma valsts» kareivis un operācija tika veikta, atbildot uz aicinājumiem uzbrukt koalīcijas valstīm,» paziņoja «Amaq».

Apvienotās Karalistes valdības vadītāja Terēza Meja iepriekš nāca klajā ar informāciju, ka nošautais uzbrucējs jau bijis britu slepenā dienesta «MI5» uzmanības lokā kā «perifēra figūra» un bijis iesaistīts kādā «vardarbīga ekstrēmisma» izmeklēšanā pirms vairākiem gadiem.

Lielbritānijas terorisma draudu līmenis aizvien ir «smags». Tas nozīmē, ka citi uzbrukumi ir iespējami, taču tas netiks paaugstināts, jo nav informācijas par nenovēršamiem uzbrukumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu