Lietuvā ieradušies NATO bataljona karavīri no Nīderlandes

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Lietuvas Gaisa spēku bāzē Šauļos ceturtdien ieradās vairāk nekā 100 Nīderlandes kontingenta karavīru, lai piedalītos NATO daudznacionālā bataljona izvietošanā šajā valstī, paziņoja Lietuvas Aizsardzības ministrija.

Starptautiskajā kaujas grupā būs ap 250 Nīderlandes karavīru, kas Lietuvā jau ir nogādājuši savu militāro bruņojumu un aprīkojumu, tostarp kājnieku kaujas transportlīdzekļus «CV 90», izlūkošanas transportlīdzekļus «Fennek», daudzfunkcionālos transportlīdzekļus «Boxer», kā arī bruņu remonta un evakuācijas transportlīdzekļus.

Plānots, ka aprīļa sākumā Lietuvas armijas mācību poligonā Pabradē valsts austrumos notiks Vācijas un Nīderlandes karavīru kopīgas mācības.

NATO daudznacionālajā bataljonā Lietuvā jau ir izvietoti vairāk nekā 400 Vācijas karavīru un 100 Beļģijas karavīru. Norvēģijas karavīru ierašanās gaidāma maijā.

2017.-2018.gadā NATO bataljonā Lietuvā būs Vācijas, Norvēģijas, Nīderlandes, Beļģijas, Luksemburgas, Horvātijas un Francijas karavīri, kuru skaits kopumā sasniegs 1200. Bataljonu Lietuvā vada Vācija, kura arī veido tā kodolu.

Līdzīgas vienības tiek izvietotas arī citās Baltijas valstīs. Lēmumu par bataljonu izvietošanu NATO pieņēma saistībā ar Krievijas agresiju Ukrainā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu